Ontbijten in Leeuwarden: De Beste Plekken om je Dag te Beginnen

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is een stad vol charme en geschiedenis. Maar naast het bewonderen van de oude architectuur en het ontdekken van de rijke cultuur, moet je zeker tijd vrijmaken om te genieten van een heerlijk ontbijt in een van de vele gezellige cafés en restaurants die de stad te bieden heeft. In deze blogpost nemen we je mee naar de beste plekken om te ontbijten in Leeuwarden, zodat je goed gevoed aan je dag kunt beginnen.

Grand Café De Walrus

Gelegen aan het Gouverneursplein, is Grand Café De Walrus een populaire plek onder zowel locals als toeristen. Het café biedt een uitgebreide ontbijtkaart met opties voor iedereen. Kies uit versgebakken croissants, yoghurt met granola, of een stevig Engels ontbijt. Wat De Walrus echt bijzonder maakt, is de gezellige sfeer en de vriendelijke bediening. Het terras is perfect voor een zonnige ochtend.

Aanrader: Probeer de huisgemaakte pancakes met vers fruit en ahornsiroop.

Bagels & Beans

Voor liefhebbers van bagels is Bagels & Beans een must-visit. Dit landelijke keten staat bekend om zijn versgebakken bagels in allerlei smaken, van klassiek sesam tot bijzondere varianten zoals spelt. Combineer je bagel met een van de vele belegmogelijkheden, zoals roomkaas, gerookte zalm, of hummus. Daarnaast biedt Bagels & Beans ook biologische koffie en verse smoothies.

Aanrader: De “Bagel met avocado en kipfilet” is een gezonde en vullende keuze.

Broodje Bewust

Broodje Bewust is dé plek voor mensen die een gezond en bewust ontbijt willen nuttigen. Alles wat hier wordt geserveerd is biologisch en veelal ook lokaal geproduceerd. Je kunt hier terecht voor heerlijke ontbijtbowls, versgeperste sappen en belegde broodjes. Het interieur is fris en modern, wat bijdraagt aan een ontspannen start van je dag.

Aanrader: De açai bowl met vers fruit en granola is een perfecte keuze voor een voedzaam begin van de dag.

Stek

Stek ligt aan de rand van de Prinsentuin, een prachtig park midden in de stad. Dit café heeft een moderne en toch knusse inrichting, en biedt een uitgebreid ontbijtbuffet met zowel hartige als zoete opties. Ideaal voor een rustige ochtendwandeling gevolgd door een heerlijk ontbijt.

Aanrader: De eggs benedict met zalm zijn simpelweg verrukkelijk.

Café Wouters

Café Wouters, gelegen in het hart van de stad, is een begrip in Leeuwarden. Dit charmante café biedt een breed scala aan ontbijtopties, van een simpel croissantje met jam tot een uitgebreid boerenontbijt met eieren, spek, en worstjes. De vriendelijke bediening en de warme ambiance maken Café Wouters tot een geliefde plek voor velen.

Aanrader: Bestel het boerenontbijt voor een stevige start van de dag.

Barrevoets

Barrevoets is een hip café in de Oude Oosterstraat, dat bekend staat om zijn uitstekende koffie en heerlijke ontbijtgerechten. Hier vind je een informele sfeer en een menukaart vol met smakelijke opties zoals avocado toast, smoothie bowls en vers gebakken pastries. Ook voor vegetariërs en veganisten is er genoeg keuze.

Aanrader: De avocado toast met gepocheerd ei is een klassieker die je niet mag missen.

Lazy Lemon

Lazy Lemon is een trendy ontbijt- en lunchspot die bekend staat om zijn frisse en kleurrijke inrichting. Het menu is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils, van klassieke ontbijten tot moderne gerechten zoals quinoa bowls en chia puddings. De naam zegt het al, dit is de perfecte plek om lekker lui je ochtend door te brengen.

Aanrader: De overnight oats met kokosmelk en vers fruit is een aanrader voor een gezonde start.

Post-Plaza Grand Café

In het monumentale pand van het voormalige hoofdpostkantoor vind je het Post-Plaza Grand Café. Dit prachtige café combineert historische charme met modern comfort. Het ontbijtmenu is uitgebreid en biedt luxe opties zoals eggs benedict, verse croissants en een selectie van kazen en vleeswaren. Een perfecte plek voor een bijzondere ontbijtervaring.

Aanrader: De “Post-Plaza ontbijt special” met diverse broodjes, beleg en verse jus d’orange.

Brownies & Downies

Deze gezellige lunchroom aan de Nieuwestad biedt meer dan alleen heerlijke brownies. Bij Brownies & Downies kun je ook terecht voor een uitgebreid ontbijt. Het concept van deze lunchroom is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven, wat zorgt voor een warme en gastvrije sfeer.

Aanrader: Het ontbijt met vers gebakken broodjes, yoghurt en fruit geeft je een goede start van de dag.

By Ús

By Ús is een sfeervol restaurant dat zich richt op lokale en seizoensgebonden producten. Het ontbijtmenu is divers en biedt zowel klassieke als moderne gerechten. Het gezellige interieur en de vriendelijke service maken dit een fantastische plek om je dag te beginnen.

Aanrader: Probeer de boerenomelet met Friese kaas en verse kruiden.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een snel ontbijt voordat je de stad gaat verkennen, of wilt genieten van een uitgebreide brunch in een sfeervol café, Leeuwarden heeft voor ieder wat wils. Deze tien ontbijtplekken bieden een breed scala aan smaken en stijlen, zodat je gegarandeerd een goede start van je dag hebt. Ga op ontdekkingstocht en geniet van wat Leeuwarden te bieden heeft!

#Diversiteit aan onderwerpen.

Ontdek Artikelen Die Bij Jouw Voorkeuren Passen

Isolatie in Leeuwarden: De slimme investering voor 2024

Isolatie in Leeuwarden: De slimme investering voor 2024

In 2024 staan de bewoners van Leeuwarden voor een unieke kans: door te investeren in woningisolatie kunnen zij niet alleen hun energierekening fors verlagen, maar ook profiteren van aantrekkelijke subsidies