De Beste Terrassen van Leeuwarden: Genieten in de Friese Hoofdstad

Leeuwarden, de bruisende hoofdstad van Friesland, biedt een unieke mix van historie, cultuur en gezelligheid. Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, een van de leukste manieren om van deze prachtige stad te genieten is op een van de vele terrassen. Van zonnige pleinen tot sfeervolle grachten, Leeuwarden heeft voor ieder wat wils. In dit blog nemen we je mee langs enkele van de beste terrassen die deze stad te bieden heeft.

Het Gouverneursplein

In het hart van Leeuwarden, omgeven door historische gebouwen, ligt het Gouverneursplein. Dit plein is een populaire plek voor zowel locals als toeristen. Verschillende cafés en restaurants bieden hier ruime terrassen waar je kunt genieten van een drankje of maaltijd terwijl je het bruisende stadsleven aan je voorbij ziet trekken. Vooral tijdens zonnige dagen is het hier heerlijk vertoeven.

Aanrader: Bij Café de Bak kun je genieten van heerlijke lokale bieren en smakelijke borrelhapjes. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

De Prinsentuin

Voor wie houdt van groen en rust, is een bezoek aan de Prinsentuin een must. Dit prachtige park aan de rand van het centrum biedt niet alleen een oase van rust, maar ook enkele geweldige terrassen. Hier kun je ontspannen met uitzicht op het water en de mooie natuur om je heen.

Aanrader: Paviljoen de Koperen Tuin is een iconische locatie in de Prinsentuin. Met een groot terras dat uitkijkt over de vijver, is dit de perfecte plek voor een koffie in de ochtend of een uitgebreid diner in de avond.

Het Oldehoofsterkerkhof

Aan de voet van de scheve toren van Leeuwarden, de Oldehove, ligt het Oldehoofsterkerkhof. Dit plein heeft een aantal levendige terrassen waar je kunt genieten van het uitzicht op deze indrukwekkende historische bezienswaardigheid. Het is een ideale plek voor een pauze tijdens een dagje sightseeing.

Aanrader: Grand Café De Walrus biedt een uitgebreid menu en een ruim terras. De gezellige sfeer en het vriendelijke personeel maken het een favoriete stop voor veel bezoekers.

De Nieuwestad

De Nieuwestad is een van de belangrijkste winkelstraten van Leeuwarden en biedt ook een aantal uitstekende terrassen. Gelegen langs de gracht, kun je hier genieten van een drankje terwijl je de boten ziet voorbijvaren en de shoppers hun weg zien vinden.

Aanrader: Proeflokaal Wouters is een begrip in Leeuwarden. Met een breed scala aan speciaalbieren en een heerlijk menu is dit een geweldige plek om even bij te komen van het winkelen.

De Blokhuispoort

Een van de meest unieke locaties in Leeuwarden is de Blokhuispoort, een voormalige gevangenis die is omgebouwd tot een cultureel en creatief centrum. Hier vind je tal van hippe cafés en restaurants met terrassen waar je kunt genieten van een bijzondere ambiance.

Aanrader: Proefverlof is een trendy café-restaurant in de Blokhuispoort. Het terras bevindt zich op de binnenplaats van de oude gevangenis, wat zorgt voor een unieke en sfeervolle ervaring.

De Westerplantage

De Westerplantage, gelegen aan de westkant van het centrum, is een rustige en charmante plek met veel groen en ruimte. Hier vind je enkele gezellige terrassen waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de stad en kunt genieten van een ontspannen sfeer.

Aanrader: Café Thús is een knusse plek met een huiselijke sfeer. Op het terras kun je genieten van versgebakken taart en een heerlijk kopje koffie.

Het Zaailand

Het Zaailand, ook wel het Wilhelminaplein genoemd, is een groot plein in het centrum van Leeuwarden dat regelmatig gebruikt wordt voor markten en evenementen. Rondom dit plein vind je diverse terrassen waar je heerlijk kunt zitten en de bedrijvigheid om je heen kunt aanschouwen.

Aanrader: Brasserie Spiegelaar biedt een uitgebreide menukaart en een zonnig terras. Het is de perfecte plek voor een lunch of een borrel na het werk.

Tips voor een Optimaal Terrasbezoek

  • Wees Vroeg: De populaire terrassen kunnen snel vol raken, vooral op zonnige dagen. Probeer vroeg te komen om een goede plek te bemachtigen.
  • Kijk om je Heen: Geniet niet alleen van je eten en drinken, maar ook van de omgeving. Leeuwarden biedt zoveel moois om naar te kijken.
  • Vraag om Aanbevelingen: Het personeel weet vaak precies wat de specialiteiten zijn en kan je helpen bij het kiezen van een lekker gerecht of drankje.
  • Varieer je Bezoeken: Probeer verschillende terrassen uit om de diversiteit van Leeuwarden te ervaren. Elk terras heeft zijn eigen unieke sfeer en charme.

Conclusie

Leeuwarden biedt een breed scala aan terrassen die perfect zijn om te ontspannen en te genieten van de stad. Of je nu houdt van drukke pleinen, rustige parken, of historische locaties, er is altijd wel een terras dat bij je past. Dus neem de tijd om te ontdekken, proef de lokale specialiteiten en geniet van al het moois dat Leeuwarden te bieden heeft.

#Diversiteit aan onderwerpen.

Ontdek Artikelen Die Bij Jouw Voorkeuren Passen

Isolatie in Leeuwarden: De slimme investering voor 2024

Isolatie in Leeuwarden: De slimme investering voor 2024

In 2024 staan de bewoners van Leeuwarden voor een unieke kans: door te investeren in woningisolatie kunnen zij niet alleen hun energierekening fors verlagen, maar ook profiteren van aantrekkelijke subsidies